بررسی بهترین روش تولید قیرهای مورد نیاز در صنعت عایق رطوبتی پیش ساخته

چکیده
مقاله حاضر جهت آشنا نمودن واحدهای کوچک پالایش قیر با شیوه های نوین هوادهی و پالایش با استفاده از بهترین مواد اولیه(خوراک) جهت دستیابی به مناسب ترین قیر مورد نیاز صنعت عایق های رطوبتی پیش ساخته می باشد. که ضمن بررسی عایق های رطوبتی به خصوصیات قیر مورد نیاز این عایق ها و روشهای تولید آن می پردازد.
                                                                                                                                  مقدمه
یکی از مشکلات اساسی سازه ها مشکل رطوبت و نم می باشد که موجب خسارات بسیار و گاهی جبران ناپذیر برای این سازه ها و ساختمان ها می شود. یکی از راههای مقابله با این مشکل عایق های رطوبتی است. انواع عایق های رطوبتی عبارتند از: 1- قیر گونی 2- استفاده از زائدات کشاورزی مانند کاه به جای گونی 3-عایق رطوبتی پیش ساخته 4- پوشش های قیر اصلاح شده، استفاده از پلیمر لاستیک در قیر می باشد.
از انواع کاربردهای قیر، عایق های رطوبتی پیش ساخته می باشد. این عایق ها عمدتا از مخلوط چند نوع قیر و مواد افزودنی مختلف از جمله فیلرها، مواد پلیمری، الیاف بافته و نبافته پلیمری و معدنی ساخته می شود. قیرهای مختلف تحت عمل تقطیر از نفتخام تهیه می شوند. برای تولید قیرهای مناسب جهت عایق های رطوبتی پیش ساخته، با نقطه نرمی و نفوذ بالا از شیوه های نوین هوادهی قیرهای روان تر استفاده می شود. تغییر کوچکی در میزان حجم هوادهی نسبت به خوراک در دما و فشار خاصی می تواند خاصیت قیر را تا میزان زیادی تغییر دهد.
در این مقاله به مقایسه انواع قیر مصرفی در صنعت عایق های رطوبتی پیش ساخته و انتخاب بهترین نوع قیر و بهترین روش تولید آن جهت ساخت این عایق ها می پردازیم و همینطور بدنبال انتخاب مواد اولیه مناسب جهت تولید قیرهای مناسب و قابل استفاده در عایق رطوبتی پیش ساخته هستیم.

عایق
بطور کلی مواد عایق به موادی گفته می شود که انتقال حرارت، صوت، رطوبت و انرژی را ازمحلی به محلی دیگر به تاخیر انداخته و یا متوقف سازند. بنابراین مواد عایق باعث کاهش تلفات انرژی می شوند.
عایق ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:
1- عایق های گرمائی هدایتی(حرارتی)
عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارند و می توان به وسیله ی آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده یا لوله های حامل آب گرم یا کانالها و...جلوگیری و از اتلاف سوخت جلوگیری نمود.
2- عایق های گرمائی تشعشعی یا عایق های فلزی
این عایق ها که در سطح دیوارها و سقف ساختمان بکار برده می شود ، از صفحات فلزی براق نظیر آلومینیوم و برنز و مس می باشند و عمل آن ها انعکاس و جلوگیری از نفوذ اشعه آفتاب به داخل سطوح ساختمانی نظیر دیوار و سقف می باشد.
3- عایق های رطوبتی
رطوبت موجب بالا بردن ضریب هدایت و تقلیل ضریب عایق بودن عایق های هدایتی می شود. لذا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت در عایق های سطوح ساختمانی ( نظیر دیوار و سقف) و عایق لوله های حامل سیال گرم یا سرد و همچنین برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به لوله های فلزی و زنگ زدگی آن ها می بایستی از عایق های رطوبتی استفاده کرد.
با توجه به اینکه عایق های رطوبتی پیش ساخته مورد بحث این مقاله می باشد در زیر انواع عایق های رطوبتی آورده می شود و از بررسی سایر انواع عایق خودداری می شود:


انواع عایق های رطوبتی عبارتند از:                                                                                
1- پوشش قیر و گونی که رایج ترین نوع عایق رطوبتی در ایران است، چنین پوشش هایی کم دوام اند و هر چند سال یکبار به تعمیر و پوشش دوباره نیاز دارند. از طرف دیگر، گونی مورد مصرف در عایقکاری کلا از خارج وارد می شود.
2- استفاده از زواید کشاورزی از جمله کاه به جای گونی که در مناطق روستایی انجام می شود از پوشش قیر گونی دوام کمتری دارند و برای ساختمان های دایمی شهری مناسب نیستند.
3- با عایق های رطوبتی پیش ساخته می توان بسیاری از مشکلات عایقکاری رطوبتی را حل کرد. دانش عایق رطوبتی ( ایزوگام ) از اوایل دهه 1350 وارد ایران شد و بتدریج به دلیل تاب کششی زیاد و پایداری در برابر عوامل جوی و ارزبری کم مورد توجه و استقبال خوب مصرف کنندگان قرار گرفت و بتدریج توانست جای عایقهای سنتی ( کاهگل ، قیرگونی ) را گرفته و با پیشرفت صنعت ساختمان بر کیفیت تولید و استفاده آن افزوده گردید.
4- نوع دیگر پوشش های بام رایج در دنیا پوشش های قیر اصلاح شده است. استفاده از پلیمر لاستیک در قیر باعث بهتر شدن خواص آن می شود. بدین ترتیب که با افزایش درجه نرمی و کاهش نقاط شکنندگی قیر دوام زیاد می گردد.

عایق های رطوبتی پیش ساخته                                                                                          
این عایق ها به دو دسته تقسیم می شوند :
1- عایق های رطوبتی پیش ساخته مخصوص پی ساختمان ( عایق پی )
عایق پی متشکل از لایی از فلت الیاف شیشه، فلت الیاف پلی استر، منسوج نبافته پلی استر و ماده آغشته کننده لایی شامل قیر و یا مخلوطی از قیر و افزودنیهای اصلاح کننده تشکیل شده است.
2- عایق های رطوبتی پیش ساخته مخصوص سطوح خارجی ، بدنه استخر و تونلها(عایق بام)
عایق بام از دو لایه نمدی که لایه زیرین از فلت الیاف شیشه و لایه رویین از جنس منسوجات پلی استر می باشد ، این دو لایه بوسیله مذاب قیر اصلاح شده با مواد پلیمری اشباع می گردد.
هر کدام از اجزای سازنده عایق پی و عایق بام باید دارای خصوصیاتی طبق استاندارد های مربوطه باشند. مهمترین جزء مشترک هر دو عایق که مورد بحث قرار گرفته قیر می باشد که می بایست طبق استانداردهای خاص تولید و استفاده گردد که در بخش های بعدی به طور مفصل مورد بحث قرار خواهد گرفت.
شیوه های تولید عایق های رطوبتی پیش ساخته ( ایزوگام) رایج در ایران به دو دسته کلی قابل تقسیم می باشد.
1- ایزوگام با پایه قیر پلیمری
2- ایزوگام با پایه قیر دمیده
در تولید هر ایزوگام از مواد مصرفی به شرح جدول زیر استفاده می شود، اما تنها تفاوت آنها در نوع قیر مصرفی می باشد.
جدول 1- مواد مصرفی در تولید ایزوگام
مواد مصرفی در ایزوگام با پایه قیر یلیمری مواد مصرفی در ایزوگام با پایه قیر یلیمری
قیر 60/70 قیر دمیده
APP (گونی و ...) قیر90/15
فیلر(پودرتالک و ...) فیلر(پودرتالک و ...)
لایه پلی استرساده لایه پلی استرساده
لایه پلی استردوخته لایه پلی استردوخته
نایلون شیرینگ نایلون شیرینگ
لایه تیشو لایه تیشو
ورق آلومینیم(فویل) ورق آلومینیم(فویل)
پودرکربنات(معدنی) پودرکربنات(معدنی)
لیبل بسته بندی لیبل بسته بندی
چسب بسته بندی چسب بسته بندی
ورق پلی اتیلن(نایلون) ورق پلی اتیلن(نایلون)
در ایزوگام با پایه قیر پلیمری عمدتا از قیر 60/70 و یا 85/100 به عنوان شیره قیر مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که در ایزوگام با پایه قیر دمیده عمدتا از قیر های 110/10 R و 90/15 R استفاده می شود.در اینجا لازم است قیر و خصوصیات آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد .


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:عایق رطوبتی,عایق,ایزوگام,قیر,قیر طبیعی, | 15:45 | نویسنده : پرویز زرانگوش 09183347188 |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.